رئیس جمهور امریکا : «همین الان، من با پرزیدنت روحانی از جمهوری اسلامی ایران تلفنی صحبت کردم. هر دو درباره تلاشهای در حال انجام برای رسیدن به یک توافق درباره برنامه هستهای ایران صحبت کردیم.»
پس از این گفتوگوی تلفنی، باراک اوباما گفت دو طرف میتوانند درباره حل موضوع برنامه هستهای ایران به یک توافق فراگیر برسند.
همچنین، اوباما گفتوگوی تلفنی خود با حسن روحانی را «فرصت مهمی در سیاست خارجی واشنگتن» دانست.
این گفتوگوی تلفنی نخستین تماس بلندپایهترین مقامهای ایران و امریکا پس از انقلاب اسلامی ایران است.
رئیس جمهور امریکا گفت: «رهبر ایران علیه دستیابی به سلاحهای هستهای فتوا داد و آقای روحانی اشاره کرده است که ایران به دنیال سلاحهای هستهای نیست.»
وی افزود: «من نیز گفتم که به حق دستیابی مردم ایران به انرژی هستهای در صورتی که این کشور به تعهدات خود عمل کند، احترام میگذاریم. بنا بر این، این آزمون معنادار، شفاف و اقدامی قابل تصدیق است که میتواند موجب کاستن از تحریمهای فراگیر بینالمللی شود که اکنون در جریان است.»
جان کری، وزیر خارجه امریکا گفتوگوها با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران را «سازنده» دانست و گفت: «ما بر سر تلاش برای ادامه روندی که با هدف یافتن راهی برای پاسخ به پرسشهای که درباره برنامه هستهای ایران وجود دارد به توافق رسیدهایم.»
آسوشیتدپرس نوشت: در پایان این تماس تلفنی، اوباما بیان کرد که هر نوع پیشرفت در مسئله هستهای میتواند به تعمیق روابط میان ایران و آمریکا منجر شود؛ ایدهای که در سالهای اخیر پذیرفتنی نبود. این تماس تلفنی اوج تغییرات متزلزلی بود که طی یک هفته حضور روحانی در آمریکا رخ داد. اوباما همچنین احتمال تبادل نظر بیشتر با روحانی را مطرح کرد اما رئیس جمهور ایران بعدا بیان کرد که اکنون زمان مناسبی نیست
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: برخی مقامات که خواستند نامشان فاش نشود، میگویند، معاونان روحانی در تلاش بودند مکالمه تلفنی میان روحانی و اوباما را برنامهریزی کنند. اما این اوباما بود که چند روز پیش از آن اشاره کرده بود که مایل است با همتای ایرانی خود دیدار کند.